1 online tag
     


Nemzetközi Sportkonferencia Debrecenben

2010-11-11 14:51:00
Nemzetközi Sportkonferencia Debrecenben Október 27-29. között négy megye sportvezetői találkoztak Debrecenben, ahol a sportirányításról és a sport finanszírozás rendszeréről tartottak konferenciát.

 


Hargita, Bihar, Lublin és a házigazda Hajdú-Bihar megye képviselői voltak jelen a találkozón. A szerdai megérkezést követően, a vendégeket Kocsis Róbert a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntötte. 

A konferencián az egyes országokban jelenleg működő sportirányítási rendszer sajátosságairól, a finanszírozás kérdéseiről esett szó. Hajdú-Bihar megye részéről Aszalós Imre Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetségek Szövetségének elnöke, az országos és a megyei sportirányítási rendszer felépítéséről és a sport, finanszírozási nehézségeiről tartott előadást. A megyei diáksportról, az utánpótlás-nevelés jelentőségéről, Rozsondai Tibor a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség főtitkára beszélt. A megyei fogyatékkal élők sportjáról Lipták Attila a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetségek Szövetségének munkatársa tartott prezentációt.  A vendég megyék részéről is hallhattunk előadásokat. A résztvevők ezeken keresztül megismerhették egymás rendszereit, betekintést nyertek a problémáiba, ami a tapasztalatok alapján, minden egyes országban megtalálható. A nem megfelelően kiépített sportirányítás és a finanszírozási feltételek elégtelensége igen nehéz helyzetbe hozza az egyes országokban a sportért munkálkodókat.

A konferencia résztvevői kinyilvánították szándékukat az együttműködés mellett és közös versenyek szervezésével a későbbiekben a kapcsolat szorosabbra fűzésén dolgoznak.  A vendégek megtekintették Debrecen meghatározó sportlétesítményeit (sportcentrum, sportuszoda, Hódos Imre sportcsarnok Főnix rendezvénycsarnok) eközben tovább folytatták a szakmai egyeztetést. Az Oláh Gábor utcai sportcentrumban a sajtó is jelen volt, ahol Kocsis Róbert mellett Aszalós Imre valamint a delegációk vezetői is nyilatkoztak, kinyilvánítva a további együttműködés szándékát.

 A vendégek nagyon sok tapasztalattal valamint szép élményekkel távoztak megyénkből és  tovább dolgoznak Hajdú-Bihar megye sportirányítóival közösen a későbbi közös sikerekért.

 Vissza a hírekhez

Megyei versenynaptár


Programok

Jelenleg nincs aktuális program