1 online tag
     


Remekeltek a gyorskorisok

Az utóbbi hetekben több nemzetközi versenyen is részt vettek a Főnix SE gyorskorizói.
A két válogatott, Cserős Réka és Nagy Konrád tagjai voltak a junior világbajnokságon résztvevő csapatnak – Taipeiben.

Az utazás balszerencsésen kezdődött, mert Cserős Réka bőröndje, az összes ruhájával, (kori felszereléssel) együtt még az odafelé úton a párizsi átszállás után eltűnt és a mai napig nincs meg.  Így kölcsönkapott felszerelésben kellett versenyeznie, ami eléggé megviselte a munkáját és csak a 3000m váltóban indult, mely a 7. pontszerző helyen végzett.
Nagy Konrád egyéniben, ahol 60 fő indult, 1500m-en 28., 500m 43., 1000m a 25. helyen végzett, összetettben a 30. lett. A férfi 3000m váltó a 10 helyen zárt.

A Főnix SE gyorskorizói a hazai versenyeken is kitettek magukért, Budapestről és Szegedről bajnoki érmekkel, helyezésekkel tértek haza.
Portálunkat a sportolókat felkészítő Kövérné Fejes Anikó tájékoztatta az eredményekről

Részletes eredménylista

Megyei úszóbajnokság I. fordulójának eredményei

2010. február 27-én, Berettyóújfaluban került megrendezésre a Hajdú-Bihar Megyei úszóbajnokság I. fordulója. A megmérettetésen a megyéből 7 egyesület közel 200 sportoló vett részt.
Az eredményekről Kozma Péter, a HBM-i Úszó Szövetség főtitkára tájékoztatta portálunkat.

Részletes eredménylistaDzsúdó diákbajnokság 2009.

2009. december 11-én a Debreceni RSE csarnokában rendezték meg a megyei diák dzsúdó bajnokság küzdelmeit. A viadalon négy hajdú-bihari klub képviseltette magát: DRSE, DSC-SI, Létavértes és Derecske. Eredmények

Torna-eredmények 2009.

16 leány- és nyolc fiú csapat részvételével került megrendezésre a megyei torna diákolimpia januári viadala, az egyéni versenyre 96 leány- és 48 fiú nevezett. Az áprilisi országos diákolimpián is sikeresen szerepeltek sportolóink, de komoly érdeklődés kísérte a megyei tornászbajnokságot is. Az eredményeket Dr. Fésüs László, a Hajdú-Bihar Megyei Torna Szövetség elnöke küldte el a www.hbmsport.hu számára.Hajdú-Bihar Megye Tornászbajnokságának eredménylistája

Diákolimpia Országos Torna Döntő

Hajdú-Bihar megye torna diákolimpiájának eredmény listája


Hatékony a dzsúdó utánpótlás-nevelés

A megyében nyolc helyen folyik hatékony dzsúdó utánpótlás-nevelés, a tehetséges fiatalok később versenyeken is bizonyíthatják, mennyit sajátítottak el a sportág fogásaiból.  A Hajdú-Bihar megyei önkormányzat is segíti a cselgáncsozók utánpótlás-képzését, az anyagi támogatásból megyei bajnokságot, megyei diákolimpiát, Mikulás kupát és nyári napközis dzsúdó tábort szervezett a megyei cselgáncsszövetség.


VII. Utánpótlás Kézilabda Kupa Hajdúnánás – Tiszavasvári


A hajdúnánási „JÁTSSZUNK KÉZILABDÁT!” Alapítvány hetedik éve rendezi meg utánpótláskorú fiatalok (lányok és fiúk) számára a bajnoki idény előtti felkészülési tornáját. 2009. augusztus 28. és 30. közötti rendezvényünket 18 település 51 csapata tisztelte meg jelenlétével, közöttük örvendetes módon a szlovákiai Kassa csapata is, mellyel a torna idén is nemzetközi volt.

Hajdúnánáson a Barcsa János-, a Bocskai István-, a Makláry Lajos Általános Iskolák tornatermeiben és a Somorjai László Városi Sportcsarnokban, továbbá a tiszavasvári sportcsarnokban megrendezett tornán számos olyan kézilabda egyesület, klub, iskolai csapat vett részt, mely a magyar kézilabdasport számára nagy jelentősséggel bír, az élsport számára évek óta képez nélkülözhetetlenül fontos utánpótlást.  Köszönhetően a helyi utánpótlás-nevelés évek óta tartó, következetes tevékenységének, Hajdúnánás 11 csapattal képviselte magát a tornán.

A Hajdúnánás Termál SC és a Hajdúnánás Robzol -2000 KSE - a gyerekek kézilabda sportjában történt - kiváló együttműködésének eredményeként csapataink a rangos mezőnyben is megállták a helyüket, s értek el jó helyezéseket. A torna szervezésében az alapítvány kuratóriumának tagjain kívül a MOLI Kézi suli edzői és a tiszavasvári kézilabda klub tagjai vállaltak fontos szerepet.

E rendezvény természetesen a kézilabdasportról szólt, de nem elhanyagolható turisztikai szerepe sem  és a legfontosabb a fiatalok egészséges életmódra nevelése.  A részletes eredmények az alapítvány honlapján olvashatók: www.jatsszunk.hu

A szervezők és a fiatalok nevében köszönjük a segítők, szponzorok támogatását mellyel a fiatalok egészséges életmódra nevelését is elősegítették a kézilabda sporton keresztül.

„ Szervezők”


NKK Balmazújváros beszámoló


A Hajdú Bihar Megyei Önkormányzat által, pályázati úton támogatott Női Kézilabda Klub Balmazújváros sportegyesület utánpótlás programjának bemutatása. A Női Kézilabda Klub Balmazújváros sportegyesület kettős céllal működik: fiatal, saját nevelésű játékosokból álló felnőtt csapat versenyeztetése, a versenysport iránti igény kielégítése, és az utánpótlás nevelés.
Makrai Éva 100 kilót teljesített!

2009. augusztus 6. és 8. között a csehországi Frydek-Mistekben került megrendezésre a 15. fekvenyomó Európa-bajnokság, ahol 9 női és 10 férfi versenyző képviselte a magyar színeket. A nők 48 kg-os kategóriájában Makrai Éva, a berettyóújfalui Eötvös DSK versenyzője 3. helyezést ért el. Éva az idei junior világbajnoki címe után a felnőttek mezőnyében is dobogóra állhatott 100 kilogrammos teljesítménnyel. Ezzel a berettyóújfalui sportoló az első 48 kilogrammos magyar fekvenyomó hölgy, aki 100 kilogrammot teljesített!


Utánpótlás futballtornák Balmazújvároson


Nagysikerű utánpótlás labdarúgótornákat rendezett a Balmazújváros F.C. – a 2009. június 7-én és 2009. szeptember 6-án, négy korosztályban (U-8, U-9, U-10 és U-11) lebonyolított sportrendezvényen a Nagyhegyes, a Hajdúnánás, a Hajdúböszörmény, az Egyek, a Tiszacsege, a Loki Focisuli, a DSI valamint a házigazda Balmazújváros F.C. ifjú futballistái vettek részt.
           
A megyei önkormányzat által is támogatott torna szervezésénél a rendezők elsődleges szempontként jelölték meg: hogy a térség ifjú focistáinak örömet szerezzenek és felmérjék az edzőkollégák munkáját. A Balmazújváros F.C. a megyei önkormányzat pályázatán nyert összegből a torna résztvevőinek járó ajándékokat finanszírozta. A balmazújvárosi klub titkára köszönetét fejezte ki, s elmondta: a sikeres pályázatok lehetőséget biztosítanak az utánpótlás-neveléshez kötődő programok sikeres szervezéséhez, lebonyolításához.


Gergelyugornyán táboroztak a hajdúnánási atlétákNagy Gábor testnevelő-edző vezetésével 24 hajdúnánási atléta 2009 augusztusában ötnapos gergelyugornyai edzőtáborozáson vett részt. A kis csapat Hajdúnánástól Gergelyugornyáig kerékpáron tette meg az utat, majd a Tisza-parti településen sátrakban rendezkedett be. A remek hangulatú edzőtáborozáson a szakmai munkát tökéletesen elvégezték a nánási sportolók, de jutott idő a közösségi programokra is.


Hajdúfutás

2009. augusztus 15-én 13. alkalommal került megrendezésre a Hajdúhét keretén belül a Hajdúfutás. Hajdúböszörmény idén ünnepli a Hajdúk letelepedésének 400. évfordulóját, melynek kapcsán számos rendezvényt kiemelten segít.

A Hajdúfutás minden korosztály számára teljesíthető távokon megrendezett utcai futóverseny, amely őrzi családi hangulatát, mind amellett, hogy egyre népszerűbb. 2009-ben is több vidéki, sőt megyén kívüli városból is érkeztek résztvevők. Több utánpótláskorú csapat is felvonult, így Nyíregyházáról, Ófehértóról, Debrecenből, és Csengerből is érkeztek. A résztvevők száma 158 fő volt, óvodás kortól a veteránokig.

A verseny támogatottsága is egyre gördülékenyebb, így nem kizárt, hogy 2010-ben kiegészül a verseny egy félmaratonnal, amelyet váltóban is teljesíthetnek majd 3 körben, így bemutatva a város híres körutas szerkezetét.

Mivel a futóverseny mindig a Hajdúhét keretén belül zajlik, így a résztvevők egyéb programok megtekintésével, vagy azokon való részvétellel is gazdagodhatnak. Traktorhúzó verseny, díjugrató és fogathajtó versenyek, színpadi előadások és koncertek zajlanak ezen a hétvégén Hajdúböszörményben, amely kiváló szórakozási lehetőséget nyújt az idelátogatónak.


Berettyóújfalui sikerek a fekvenyomó világbajnokságon

2009. július 1. és 4. között a csehországi Pilsenben rendezték az ifjúsági- és junior fekvenyomó világbajnokságot. A verseny Ungai János, frissen megválasztott szövetségi kapitány első nemzetközi megmérettetése volt. A 29 magyar versenyző a két korosztályban összesen 12 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett, e mellett a női ifjúsági és junior válogatott csapatban első, az ifjúsági korcsoportú fiúk harmadik, míg a junior korosztály negyedik helyezést ért el a csapatversenyben.

A válogatottban öt berettyóújfalui sportoló is helyet kapott. Az Eötvös DSK versenyzői közül Somogyi Edina, Makrai Éva, Szabó László és Mikula Norbert világbajnoki címet szerzett, míg Balibán Márk az előkelő harmadik helyezést érte el.

Makrai Éva szenzációs eredménnyel az összes női versenyző közül abszolút világbajnoki címet is szerzett.

EREDMÉNYEK:
Női ifjúsági:
-44 kg-ban 1. helyezés Somogyi Edina 55 kg
Női junior:
-48 kg-ban 1. helyezés Makrai Éva 95 kg
Férfi ifjúsági:
-125 kg-ban 1. helyezés Mikula Norbert 200 kg
+125 kg-ban3. helyezés Balibán Márk 177,5 kg
Férfi junior:
-52 kg-ban1. helyezés    Szabó László 95 kg


Ismét az Eötvös az ország legjobbja!

2009. április 17. és 19. között Budapesten rendezték meg a X. országos fekvenyomó diákolimpia döntőjét. A rendezvényen 56 iskola több mint 800 diákja vett részt. A versenyre a berettyóújfalui Eötvös József Szakképző Iskola tanulói címvédőként érkeztek, és a tavalyi szép eredményt az idén is megismételték: 56 iskola közül az első helyezést szerezték meg.

Kiemelkedő teljesítményt ért el Somogyi Edina, Makrai Éva és Mikula Norbert, a versenyzők súlycsoportjukban országos diákolimpiai csúccsal nyertek. De dicséretet érdemel Lakatos Mária, Szabó József és Balibán Márk, a sportolók nagy fölénnyel nyertek súlycsoportjukban.

Különdíjban részesült Makrai Éva, aki 316 női versenyzőből a legjobb teljesítményt érte el, és ezzel abszolút diákolimpiai bajnoki címet is szerzett.

Fiúknál Mikula Norbert második, Szabó József az abszolút harmadik helyezést érte el.
A legeredményesebb felkészítő díját Ungai János testnevelő kapta, aki egyben az ifjúsági- és junior erőemelő és fekvenyomó válogatott szövetségi kapitánya.

EREDMÉNYEK:
Női
-44 kg        1. Somogyi Edina             45,5 kg-mal
-48 kg        1. Makrai Éva            75 kg-mal
-56 kg        3. Szabó Éva                50 kg-mal
-60 kg        1. Lakatos Mária            52,5 kg-mal
-67,5 kg     2. Bernát Erzsébet            50 kg-mal
+90 kg        2. Fejes Katalin            60 kg-mal

Csapat:    
1. Eötvös József Szakképző Iskola, Berettyóújfalu
2. Rudas Szakközépiskola, Dunaújváros
3. Mátyás Király Gimnázium, Fonyód

Férfi
-56 kg        1. Balogh József            90 kg-mal
                   7. Lupsán Attila            70 kg-mal
-60 kg        5. Török László            85 kg-mal
-75 kg        4. Berci László            120 kg-mal
-110 kg      3. Zsiga Dávid            115 kg-mal
-125 kg      1. Mikula Norbert            160 kg-mal
+125 kg     1. Balibán Márk            140 kg-mal

Csapat:   
1. Eötvös József Szakképző Iskola, Berettyóújfalu
2. Surányi Szakképző Iskola, Kazincbarcika
3. Szolnoki Műszaki Szakközépiskola, Szolnok

Összetett csapat:    
1. Eötvös József Szakképző Iskola, Berettyóújfalu
2. Radnóti Miklós Gimnázium, Szeged
3. Dráva Völgye Középiskola, Barcs


Makrai Éva világcsúccsal nyerte a világbajnokságot!

2008. szeptember 1. és 6. között a dél-afrikai Johannesburgban rendezték meg az ifjúsági- és junior erőemelő világbajnokságot. A versenyen nyolc fiatal magyar versenyző vett részt, közülük a legjobb eredményt Makrai Éva, a berettyóújfalui Eötvös József Szakképző Iskola diákja érte el.

Évi fekvenyomásban az ifjúsági kategória 44 kilogrammos súlycsoportjában háromszor megjavítva a világcsúcsot, világbajnoki címet szerzett 82,5 kg-os teljesítménnyel. Ezzel 12 kilót javított a régi világcsúcson. Guggolásban 102,5 kg-ot, felhúzásban 110 kg-ot teljesített. A 295 kg-os összteljesítménye új ifjúsági- és junior országos csúcs (a régi 265 kg), amivel az előkelő 5. helyezést érte el összetettben. Fő számában, a fekvenyomásban a 73 ifjúsági versenyző közül az abszolút világbajnoki címet is megszerezte. Felkészítője Ungai János testnevelő.


Az Eötvös  Szakképző diákjai az ország legjobb fekvenyomói!

2008. április 25. és 27. között Orosházán 43 iskola 700 versenyzője vett részt a IX. fekvenyomó diákolimpia országos döntőjén, ahol Hajdú-Bihar megyét és Berettyóújfalu városát az Eötvös József Szakképző Iskola 27 tanulója képviselte.

A nyolc egyéni arany-, nyolc ezüst- és hat bronzérem mellett a IV. –V. korcsoportos fiú- és lánycsapat is nyert. Ezzel a teljesítménnyel a 43 középiskola közül az összesített csapat országos diákolimpiai bajnoka címet is megszerezte az Eötvös József Szakképző Iskola.

Kiemelkedő  teljesítményt ért el Makrai Éva Gyöngyi, aki súlycsoportjában 20 kilogrammal javította meg az országos diákolimpiai rekordot és 320 lányversenyző között a legjobb teljesítményt nyújtotta, ezzel abszolút bajnoki címet szerzett.

Bazsó Roland szintén kiemelkedő teljesítményt ért el 380 fiúversenyző között, a legjobb teljesítménnyel abszolút bajnoki címet szerzett.

Legeredményesebb edző Ungai János testnevelő lett.

Egyéni országos diákolimpiai bajnokok: Somogyi Edina, Makrai Éva, Lakatos Mária, Dézsi Anita Dalma, Gyöngyösi Beáta, Bazsó Roland, Mikula Norbert, Balibán Márk.

Második helyezettek: Szabó Éva, Oláh Ildikó, Németh Erzsébet, Fejes Katalin, Balogh József, Szabó László, Berci László, Makula Zoltán.

További csapattagok: Fekete Viktória, Nagy Orsolya, Szűcs Ágnes, Bernáth Erzsébet, Oláh Szabina, Tóth Imre, Felhősi József, Burai Zsolt, Zsiga Dávid, Sanyó László.


Hajdúnánás-Robzol 2000 KSE beszámoló

2007. januárjában alakult a Moli-Kézi-Suli, ahol azt tűztük ki célul, hogy a kézilabdát népszerűsítsük Hajdúnánáson. Kidolgoztunk egy olyan rendszert, ahol az óvodáskorú gyermekektől kezdve a felnőtt korosztályig lehetősége van minden sportolni vágyónak kézilabdázni.


Megyei versenynaptár


Programok

Jelenleg nincs aktuális program